+358 40 7725 840 jussi.x.jarvinen@gmail.com

Vantaa on osa pk-seudun kaupunkikeskittymää ja usein se mielletään osaksi metropolihallintoa. Olemme kuitenkin oma kaupunkimme ja sellaisena toivottavasti pysymme.  Myös naapurikunnat hyötyvät elinkeinomyönteisestä kaupungistamme.

Elinkeinoelämän näkökulmasta puhe kääntyy lähes aina ”Helsinkiin” tai ”Espooseen”. Tämä on arkinen havaintoni työurani aikana tekemistäni tuhansista päättäjätapaamisista. Joskus puhutaan Helsingistä, vaikka tosiasiassa saatetaan tarkoittaa Vantaata – kauempaa katsottuna sijainti on vain helpompi selittää viittaamalla suoraan maamme pääkaupunkiin.

Miksi Vantaa on antanut brändimielikuvan elinkeinomyönteisenä kaupunkina ympäryskunnille?

Yksi syy on se, että Vantaalla perustetaan 1600 uutta yritystä vuosittain mutta toki enemmänkin kaupunkiin mahtuisi.

On erittäin tärkeää Vantaa säilyy kärkipään vaihtoehtona uutta yritystä tai toimipaikkaa mietittäessä, sillä Suomen elinkeinoelämän rakenne muuttuu tällä hetkellä niin, että lähes kaikki uudet työpaikat syntyvät alle 50 henkilön yrityksiin.

Vantaalla on monia hyviä puolia yrittäjän näkökulmasta:

  • Hyvät liikenneyhteydet joka suuntaan Suomessa ja ulkomaille
  • Merkittävästi halvemmat toimitilakustannukset kuin Helsingin kantakaupungissa
  • Lapsiperheille työpaikan sijainti saadaan lähelle luonnonläheistä asuinympäristöä, esimerkiksi kehä kolmosen varrelle.

Valtuutettuna edistäisin vantaalaista yritysmyönteisyyttä ja kehittäisin vahvaa yritysmielikuvaa sekä tekisin aloitteita uusien yrittäjien saamiseksi perustamaan yrityksensä juuri Vantaalle.

 

Jussi Järvinen, kuntavaaliehdokas