+358 40 7725 840 jussi.x.jarvinen@gmail.com

Kevät on tulossa ja jokakeväinen ilmiö tieverkon kunnosta paistaa lumen alta konkreettisesti esille. Suomi on asiassa luonnonvoimien armoilla, mutta tämä ei riitä syyksi jotta voisimme vain hyväksyä tilanteen. Tiedämme kuitenkin, että tilanne Norjassa ja Ruotsissa on meitä parempi, ja vastaavasti Venäjällä paljon huonompi. Kumpaan suuntaan haluamme mennä?

Vantaa on noin 50 kilometriä leveä alue ja on selvää tieverkoston kunto on alueemme elinvoimaisuudessa merkittävä tekijä. Alueemme läpi kulkee myös kolme isoa valtaväylää. Valtaväylien kunnossapito on toki muidenkin vastuulla mutta liittymien syöttöliikenteestä vastaa kaupunki. Haluatko ajaa ensimmäisenä routakuoppaan kun siirryt Lahdenväylältä taajama-alueelle? Provosoiva kysymys, mutta valitettavan arkinen asia Vantaalla.

Hyvänä esimerkkinä käy Korson läpi kulkeva Kulomäentie, joka toimii yhdystienä Pohjois- ja Itä-Vantaalla. Kulomäentieltä on liittymät sekä Lahdenväylälle että Tuusulanväylälle, eli hyvin keskeinen tie Vantaan taajama-alueiden poikittaisliikenteessä. Tien kunto on tällä hetkellä (8.3) kirjoitettuna suorastaan surkea.

Kulomäentien ympärillä noin 5km säteellä on kuitenkin alue, joka sopii erinomaisesti lapsiperheille ja työssäkäyville hyvien liikenneyhteyksien, edullisen asumisen ja rauhallisen sijaintinsa takia. Haluammeko antaa tuleville vantaalaisille tällaisen kuvan miten hoidamme yhteisiä asioita? Usein myös joukkoliikennettä hyödyntäessä saatetaan tehdä lyhyt ajomatka asemalle Kulomäentietä pitkin.

Jokainen tietää vaikka ulkomailla käydessä miten suuri merkitys tieverkon kunnolla on alueen yleisilmeen ensivaikutelmassa. Huonokuntoinen tieverkko sekä tuntuu ajossa, jopa rikkoen autoja/polkupyöriä, että antaa ensivaikutelman moneen muuhunkin asiaan yleistäen. Korso-Koivukyläalueen elinvoimaisuuden ja houkuttelevuuden näkökulmasta Kulomäentien yleiskunnon kohentaminen, valmistaen mahdollista Kehä4 investointia, on mielestäni ensiarvoisen tärkeää ja tulisin ajamaan mm. tätä asiaa lautakunnissa. /Jussi