+358 40 7725 840 jussi.x.jarvinen@gmail.com

Aloitan aiheen muutamalla provosoivalla kysymyksellä:

  • Milloin olet viimeksi asioinut kaupungin sähköisessä palvelussa? Osaatko nimetä yhtään sellaista?
  • Entä milloin olet asioinut verkkopankissa tai ostanut verkkokaupasta jotain?

Vantaan kaupungin budjetti on 1,6 miljardia euroa. Tämä kampanjasivusto mitä luet maksoi kaksi tonnia. Teknologia on ottanut isoja harppauksia ja modernitkaan ratkaisut eivät vaadi miljoonainvestointeja. Asioita voi tehdä paremmin ja tehokkaammin, kun on vain riittävästi osaamista ja tahtoa.

Teknologian parempi hyödyntäminen kaupungin palveluiden tarjoamisessa ja tuottamisessa on iso mahdollisuus kuntalaisten näkökulmasta. Erityisen tärkeä asia on saavutettavuus – moni palvelu jää hyödyntämättä, kun kuntalainen ei edes löydä sitä kaupungin byrokratian seasta.

Digitalisaatio auttaa tuomaan palvelut lähelle ja tekemään niistä helpommin käytettäviä. Samalla saadaan säästöjä. En halua edes provosoivasti kertoa minkälaisia tehokkuushyötyjä automaation keinoin voidaan saavuttaa, mutta ne ovat isoja. Näillä parannuksilla voitaisiin esimerkiksi tukea varhaiskasvatusta ja lapsiperheitä.

Valtuutettuna tulisin tekemään aloitteita ja seuraamaan sitä, että kaupunki hyödyntää teknologiaa järkevästi ja tuo kuntalaisille tarjottavat palvelut nykyaikaan.

 

Jussi Järvinen, kuntavaaliehdokas